Icoongroot

Over ons

In 1982 startte de buurtbewoners Kerkibo op. Op een wel heel bijzondere manier: met een gat in de muur kraakten de bewoners de parochietuin; op zoek naar speelruimte voor de kinderen. Twee jaar later kocht de gemeente Tilburg de grond over van de kerk. Er kwamen speeltoestellen en de boerderij werd officieel geopend. Met een caravan als werkhok.

Sinds 1982 is er veel veranderd. In 2003 is Kerkibo helemaal gerenoveerd. Met giften en sponsoring uit de wijk. Bij de heropening kreeg de boerderij ook haar huidige naam: Kerkibo. Dat is wel een leuk weetje. Kerkibo is namelijk de achternaam van een meisje dat meedeed aan een wedstrijd om een naam te verzinnen voor de boerderij. Ze vulde haar eigen achternaam in op de plek van de nieuwe kinderboerderij. Ze won! En dus kreeg de boerderij haar naam. Wie kan er nog meer zeggen dat er een boerderij naar hem of haar is vernoemd?

Vanaf 2014 zijn er nieuwe dierenverblijven en kinderspeelmogelijkheden bijgekomen.

Medewerkers van de Diamant-groep namen in 2021 het beheer over van de wijkraad. Nog steeds wordt de boerderij gesteund door buurtbewoners en vrijwilligers. Het is én blijft een plek om te ontmoeten, ontdekken & ontspannen.

Beheer & vrijwilligers

Medewerkers van de Diamant-groep beheren Kerkibo. Zij openen en sluiten de boerderij op werkdagen en doen het dagelijks beheer. Ze voeren de dieren, maken dierenhokken, het chalet, toiletten en de paden schoon. En natuurlijk helpen ze bezoekers en houden ze toezicht. Zodat Kerkibo voor iedereen fijne plek is!

Trots en blij zijn we met onze vrijwilligers. We zouden niet zonder ze kunnen. Zulke kanjers zoeken we altijd. Dus wil jij meer weten over onze vrijwilligers of zelf vrijwilliger worden? Lees dan snel verder.