Icoongroot

Over ons

Onze 013 boerderij Stokhasselt is onder andere door Peter Denneman opgericht in 1977. Hij was een jonge pastor en wilde met de kinderboerderij mensen in de wijk goede bezigheden bieden. Er was in die tijd veel werkeloosheid. Met subsidie kon hij werkgelegenheidsprojecten opzetten. Zoals het samen bouwen van de kinderboerderij.

 

Jarenlang was de Kinderboerderij Stokhasselt gehuisvest in een oude bouwkeet. Tot er bijna geen vrijwilligers meer waren voor het onderhoud en verzorgen van de beesten en de gemeente geen leven meer in de kinderboerderij zag. Toen stonden er een aantal bewoners van Puccinihof en Mascagnihof op. Zij bliezen de kinderboerderij nieuw leven in. Heel het gebouw werd opgeknapt, geschilderd en kwamen er nieuwe dieren wonen.

 

Al snel kwamen ook de ideeën voor een echte nieuwe kinderboerderij. In 2013 en 2014 waren hierover veel gesprekken met onder andere de gemeente Tilburg. Er werden offertes opgevraagd en bouwbedrijven uitgenodigd om tekeningen voor te leggen. In maart 2015 kregen we van wethouder Berend de Vries een cheque ter waarde van € 285.065,-. Daarmee konden we onze droom waarmaken. Samen met Bouwgroep Midden-Brabant is de Kinderboerderij Stokhasselt ontworpen en gerealiseerd.

 

In april 2016 openden we voor het eerst onze deuren voor het publiek. Dat doen we tot op de dag vandaag nog steeds met veel plezier.

 

Beheer & vrijwilligers

Medewerkers van de Diamant-groep beheren Stokhasselt inmiddels. Zij openen en sluiten de boerderij op werkdagen en doen het dagelijks beheer. Ze voeren de dieren, maken dierenhokken, het chalet, toiletten en de paden schoon. En natuurlijk helpen ze bezoekers en houden ze toezicht. Zodat Onze 013 boerderij Stokhasselt voor iedereen fijne plek is!

 

Trots en blij zijn we met onze vrijwilligers. We zouden niet zonder ze kunnen. Zulke kanjers zoeken we altijd. Dus wil jij meer weten over onze vrijwilligers of zelf vrijwilliger worden? Lees dan snel verder.